TEDER INDRINGEND – LUKISAN BERGEN OP ZOOM

1 mei t/m 19 juni 2021

LUKISAN BERGEN OP ZOOM

Moeregrebstraat  72
4611 JD Bergen op Zoom

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 11.00 – 17.00 uur
donderdag 11.00 – 17.00 uur
vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag 11.00 – 17.00 uur
zondag Gesloten

De maand mei begint met werken van Jan Wessendorp (1940), een bekende Nederlandse hedendaagse kunstenaar in Bergen op Zoom.

De tentoonstelling toont een selectie uit het oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar wiens werken variëren van tekenen en grafisch tot beeldende kunsten (beeldhouwkunst). Wessendorp maakt figuren en personages die openheid, zelfs kwetsbaarheid tonen, maar nooit weerloos, laat staan ​​agressief zijn. Ze manifesteren zich door hun ongewone uiterlijk en houding. Ondanks hun ingetogen emoties, kan men daar de angst, mededogen, geluk, eenzaamheid en zelfs wat liefde voelen.

De tentoonstelling “Teder Indringend” kan worden beschouwd als een verlate viering van de 80ste verjaardag van Wessendorp. De getoonde werken zijn een persoonlijke keuze, in plaats van een chronologisch overzicht van de carrière van de kunstenaar.

Onze speciale dank gaat uit naar Albert Hagenaars voor het voorwoord en de vriendelijke kennismaking met het werk van Jan Wessendorp. Albert Hagenaars is dichter, boekcriticus en schrijver van vele boeken, met wie Jan Wessendorp heeft samengewerkt in verschillende kunstprojecten.

De catalogus is voor jou om te bewaren en te delen.

CATALOGUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *